M. Mikolášik počas poslaneckého dňa diskutoval hlavne so študentmi

18.03.2011 Prešov

Prešov/Košice 18. marca (TASR) – Poslanec Európskeho parlamentu (EP) Miroslav Mikolášik (KDH) dnes počas návštevy na východnom Slovensku absolvoval niekoľko diskusných stretnutí so študentmi v Košiciach a Prešove.
Mikolášik pre TASR uviedol, že na pôde Gréckokatolíckej teologickej fakulty Prešovskej univerzity vyzval študentov, aby sa postavili na ochranu kresťanov v krajinách, kde sú prenasledovaní.
Europoslanec odsúdil útoky proti kresťanom vo svete, no upozornil, že znaky diskriminácie možno nájsť aj v európskych krajinách. O otázkach týkajúcich sa ochrany náboženských slobôd rovnako diskutoval aj s prešovským gréckokatolíckym arcibiskupom Jánom Babjakom.
Počas prednášky na tému Bioetika a medzináboženský dialóg v EÚ Mikolášik hovoril napríklad o terapii dospelými kmeňovými bunkami, založenej na výskume pupočníkovej krvi. O túto oblasť sa podľa neho zaujímali nielen vysokoškoláci v Prešove, ale i košickí stredoškoláci.
Na stretnutiach sa preberali viaceré témy, medzi ktorými nechýbala problematika životného prostredia.
\"Napríklad skleníkový efekt, ale aj vážna diskusia, ktorá je aktuálna, a to budúcnosť jadrovej energetiky v Európe alebo Spojených štátoch. Vzhľadom na Japonsko je to dnes debatovaná otázka,\" konštatoval poslanec EP.
V diskusiách sa prirodzene nevyhli ani súčasnej politickej situácii, predovšetkým v severnej Afrike, kde sa v poslednom čase ľudia búria proti tamojším vládnym režimom. 
 

Vyberte región